Taalverhaal.nu

ICT-eindredacteur

Taalverhaal.nu – ThiemeMeulenhoff

Taalverhaal.nu – groep 4 t/m 8

Als eindredacteur heb ik me achtereenvolgens beziggehouden met de digibordsoftware, de oefensoftware en de verwerkingssoftware. De bestaande methode (folio) was daarbij steeds de leidraad.

  • Bij de digibordsoftware controleerde ik de aangeleverde content en waar nodig liet ik het aanpassen of scherpte ik het zelf aan. Na invoer voerde ik de controles uit.
  • Bij de oefensoftware controleerde ik de opdrachten na invoer, zowel inhoudelijk als functioneel-technisch.
  • Bij de verwerkingssoftware heb ik allereerst de inhoud van folio omgeschreven. De inhoud van de vraag en vraagstelling moesten daarbij zo veel mogelijk in tact blijven. Na het koppelen aan de beschikbare oefentypes verwerkte de ICT-redacteur dit tot templates. Na mijn controle werd dit ingevoerd en daarna heb ik het eindresultaat nogmaals gecontroleerd.

In dit project heb ik intensief samengewerkt met de contentontwikkelaar en de ICT-redacteuren.

 

Sarah Syaranamual – ICT-redacteur:

‘In de afgelopen drieënhalf jaar heb ik heel prettig met Merel samengewerkt, mede door haar positieve instelling en resultaatgerichtheid. Merel is erg betrokken en schakelt snel binnen het team. We werkten in goed overleg samen en dankzij haar inzet en expertise binnen het onderwijs hebben we fantastisch digitaal lesmateriaal opgeleverd!’

Marjolein Kamminga – contentontwikkelaar:

‘Met Merel is het fijn samenwerken door haar brede kennis en ervaring in het onderwijsveld. Het is een meerwaarde om met een professioneel iemand aan de inhoud te werken, zeker wanneer deze binnen de planning kwalitatief wordt verbeterd én uitgebreid. Merel neemt initiatief, werkt zelfstandig en is enthousiast om van bestaand lesmateriaal beter lesmateriaal te maken.’